A jövő nemzedéke

A jövő nemzedéke

A másik oldal

2023. június 23. - Gonoszkaboszorka

Igen. Mindenki átkerülhet a másik oldalra, ami tulajdonképpen cseppet sem jobb, könnyebb, csak más. Kétfrontos háború, amit megnyerni nem lehet, csak egy-egy csatát. Meseszerű. Rémmese….

 

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy kis falucska, meseszerű csodás tündérekkel,, akik arra tették fel életüket, hogy aprócska manócskákat nevelgessenek, óvjanak mindentől, terelgessenek néhány éven át a következő életszakasz felé. A sok kicsi apró manócska eme varázslatos mesevilágból kikerülve a gonosz tündérek birodalmába lépett. Sok gyanús előjele volt ennek a gonosz birodalomnak, de a kezdetek kezdetén ez még felfoghatatlan volt. Első gyanús jel volt, hogy választani kellett a gonosz tündérek között, kihez kerüljenek az apró manócskák…persze a gonosz tündérek gonosz fejedelme kedve ellen volt az eredmény, így hatalmát fitogtató hímgorilla módjára eltörölte a választás eredményét, és kíméletlenül szétválasztotta egymástól az összeszokott apró kis manócskákat egy-egy gonosz tündérre bízva őket.

 

Amíg a napocska felfelé haladt útján, egy zsaroló nappaltündér ügyelt a kis manócskákra, aki zsarolással nevelgette őket. A nagy manókat kitiltották tündérföldről, hogy ezt ne is láthassák. Aki be merte kísérni kismanóját napkeltekor tündérföld határain belülre, annak kismanóját megbélyegezték, nem ismerték el tehetségét, egyre növekvő eszecskéjét. Ettől a zsaroló tündértől megtanulhatták a nagy manók, hogy zsarolós, sőt, a pénzzel való zsarolós nevelési módszer a legjobb a kismanók számára….ő ezt naponta alkalmazta a kis manókon, akik sokszor fekete hóemberekkel a sárga kis füzetecskéjükben sírva bandukoltak hazafelé esténként.

 

Hosszas bonyodalmakon át mehetett csak némely kis manó másik gonosz tündérhez, délutántündérhez, aki addig nevelgette a kis manókat, amíg a napocska lefelé haladt útján….Ő az időfüggő manó, aki percre pontosan be akarta osztani a nagy manók idejét, nem törődve napi teendőjükkel, a nagy távolságokkal, amit nap, mint nap be kellett járniuk, hogy kis manójukhoz hazaérjenek….és mégsem kapták meg mindig kis manójukat, vagy az utcán találták meg, mert a gonosz délutáni időtündér már nem foglalkozott vele, csak az idővel törődött.

 

A nagy manók olykor megdöbbenve láttak esőben, hidegben tündérföld határán ácsorgó ijedt kis manókat, akikért a nagy manók még nem értek haza. Időtündér párja, a gonosz tüskehaj tündér mégsem törődött már velük…..

 

Mindennapos szélmalomharc folyik ezen a vidéken a 21. század elején. A nagy manók sosem fogják feladni a gonosz tündérek ellen, a kis manókért folytatott sziszifuszi küzdelmüket.

 

A nagy manók most már értik, átérzik a gyűlöletet, lenézést, a rengeteg előítéletet a tündérekkel szemben, és olykor sajnálják, szégyellik, hogy egy másik világban ők is egyfajta tündérként funkcionálnak.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gonoszkaboszorka.blog.hu/api/trackback/id/tr7018151974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása