A jövő nemzedéke

A jövő nemzedéke

Epilógus

2023. június 23. - Gonoszkaboszorka

Nagyon lehet szeretni ezeket a vadócokat, mert megláttam álarcaik és "műsoruk" mögött a szeretetre szomjazó szegény, nyomorult gyerekeket is. Ma már inkább sajnálom őket. Hát akkor holnap, a fronton.

    Ott leszünk mi, a tizedes és a többiek. Meg a csinibaba és az üvegtigris, vagy a fapuma. A Tanú-k. Akik látják, hogy nyugaton a helyzet változatlan a nincsen apám nemzedék körében. A Doktor úr, Csülök, a Török szultán, Nyakigláb Jimmy, Piszkos Fred kedvesen és bájosan idegbajos körében, a napi orosz hússaláta körül, a láthatatlan Montessori cirkáló ködös fedélzetén, egy 24 karátos alvázú fizetésről álmodozva, és holnap is lehúzva  a napi menetadagot a Csontbrigád soraiban, mint légiósok, hisz vagy mégy, vagy meghalsz, a vesztegzár alatti Grand Hotel folyosóin, ahol hasra esvén valamiben rádöbbensz: misis McGinthy halott, de nem azért, mert ivott a gyöngyöző ciánból, hanem mert temetni veszélyes, és ellopták azt a gyilkosságot, amellyel kapcsolatban balhüvelykem bizsereg, ha jobbra nézek, hát látom, hogy tükrökkel csinálják, balra az Órák-at látom, s előre érzem Lord Edgware halálát, csakúgy, mint a titokzatos négyes által művelt gyilkosságot Mezopotámiában, ahová a Nílusi gyilkosság hulláin át verekedem magam, ugyanis nyílt kártyákkal játszani egy hétvégi gyilkosság, és közeleg Poirot karácsonya, aki Herkulesként végzi munkáit, hisz Poirot mindig mesterműveket csinál, és vár az álmok házában a bűbájos gyilkosok csapata, akik a Kék expresszel érkeztek az Orient expresszen elvégzett gyilkosságuk után, hogy Lord Ackroyddal is végezzenek, olyan ABC-módra, mert veszélyes a fogorvos széke a hét számlap rejtélye miatt, ugyanis a kristálytükör meghasadt a parókiában történt gyilkosság miatt, bár itt nem méretre gyilkoltak és nem is hirdették meg a galambok közötti macska részére, mert eljő a halál, ezt tudja az a három lány is, akik a gyilkos diákszállóban laktak, és kérdezték, hogy miért nem szóltak Evansnak, aki nem tudott lelépni a Paddington 1.15-kor induló vonatával, amit a kutya se látott, nemhogy a bűbájos gyilkosok, akik halkan kérdezik:N vagy M, mert valójában az egérfogó megfogta a 13 rejtélyt a csendes házban, ahol készül a karácsonyi puding a váratlan vendégnek, akinek éjféltájt is van alibije a szigeten, ahol 12 kis néger vár négyfelvonásos gyilkosságra, a cipruskoporsó előkészítve az ijedt szemű lány által, aki egyben a vád tanúja...”

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gonoszkaboszorka.blog.hu/api/trackback/id/tr5718151976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása