A jövő nemzedéke

A jövő nemzedéke

Prológus

2023. június 23. - Gonoszkaboszorka

Kedves Olvasó!

Sok-sok évvel ezelőtt született meg a gondolat, hogy jegyzetelgessek munka közben, ne vesszenek el az akkor oly fontos, humoros emlékek, arcok, gondolatok. Aztán sok évre feledésbe merült a körülbelül 30 oldalnyira duzzadt írás. Mostanáig.

Te, aki ezeket a szösszeneteket olvasod, mert vetted a fáradtságot, hogy a mai rohanó világban olvasásra vetemedj, talán magadra ismersz majd egy-egy aranyköpés gazdájában, vagy csak felrémlenek Előtted egykori diák-önmagad ködös múltba veszett emlékképei.

 

Figyelmeztetlek, hogy bárminemű hasonlóság a kötet szereplői és a valóság között pusztán a véletlen műve. Ne mérgelődj, ne bánts engem ezért, hanem nevess együtt velem!

 

Azon szerencsés emberek közül való vagyok, akinek megadatott az, hogy bemerészkedhetett az oroszlánok barlangjába, éveket tölthetett el ott anélkül, hogy megették volna az oroszlánok.

 

Kik is ezek az oroszlánok? Kamasz éveiket taposó, lázadó, vad fiatalok, akik ezer problémával küzdenek, millió gonddal birkóztak már meg eddigi rövid életük során, akiket sokan az oly divatos, „magatartászavaros” bélyeggel jelölnek meg, pedig csupán egyszerű, hétköznapi, szeretetre vágyó és igenis szeretetre méltó gyerekek. Kiknek társaságában soha nincs két egyforma nap, soha nincs unalom, csak folytonos küzdelem.

 

Küzdelem, de korántsem ellenük, sokkal inkább értük, velük. „Érted haragszom, nem ellened.”

 

Meg kell tanulni a nyelvüket, meg kell ismerni a világukat, be kell menni az oroszlán barlangjába ahhoz, elfogadjanak, higgyenek neked, higgyenek önmagukban, mert hisz te is hiszel bennünk és ez felkelti a kíváncsiságukat.

 

Szeretni kell, de nem is lehet nem szeretni őket.

 

Tíz oroszlánbarlangban eltöltött évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy felvillanjon bennem a gondolat: írnom kell róluk.

Sok gondolat, sok esemény, aranyköpés persze már a múlt ködébe veszett, de az ezután jövőkre már jobban vigyázok.

Így, mondhatnám, e könyvecske sosem lesz befejezve, végtelen….

 

 

Köszönöm mindenkinek, aki egy-egy szavával, gondolatával, vagy csak puszta lényével hozzájárult munkámhoz! Külön köszönet illeti Dzsásztinuszt, a kabátost!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gonoszkaboszorka.blog.hu/api/trackback/id/tr1218151876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása